Voeding met collageen, in welk eten zit het?

Veel mensen vragen zich af: in welke voeding zit collageen? Maar een supplement is veel veel mensen makkelijker dan collageen uit voeding te halen. Sommige collageen capsules zijn gelukkig eenvoudig in te nemen en hebben een milde smaak. Het product bevat niet altijd onnodige toevoegingen. De fabrikant raadt dan bijvoorbeeld aan om dagelijks 1 capsule tijdens een maaltijd in te nemen. Het beste vitamine C-supplement voor de aanmaak van collageen Vitamine C draagt bij aan de aanmaak van collageen in het lichaam. Maar dit

Waarom collageen met vitamine C?

We raden je daarom aan om je vitamine C-waarden aan te vullen met een goed premium collageen supplement. Het liposomale supplement wordt bijvoorbeeld beter door het lichaam opgenomen dan slechte collageen supplementen zonder vitamine C. Dit betekent: een groter effect als het supplement beter is.

Toch liever collageen uit je voeding halen?

Sommige collageen supplementen zijn geschikt voor paleo- en ketogene diëten. Alles wat je moet weten over voedingsmiddelen met collageen is het volgende. Er is een breed scala aan verschillende collageen supplementen op de Nederlandse markt. Collageen kun je ook uit dierlijke producten halen, zoals botten bouillon. Toch zijn veel mensen geïnteresseerd in een meer natuurlijke optie. Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Wat is collageen?

Collageen is een heel belangrijk eiwit dat wordt aangetroffen in de matrix, de ruimte tussen de cellen. De functie van het collageen is om de bindweefsels goed bij elkaar te houden en hen steun en weerstand te bieden, met gelukkig wel het behoud van de flexibiliteit. In het menselijk lichaam vertegenwoordigt collageen ongeveer 25% en 30% van het totale eiwit.

28 soorten collageen

Er zijn 28 soorten collageen geïdentificeerd, maar collageen type I komt het t meest voor. Dit eiwit bevindt zich bijvoorbeeld in de huid, botten, pezen en kraakbeen. Deze laatste twee weefsels zijn echt de basiscomponenten van je gewrichten.

Collageen uit voeding goed voor kraakbeen, pezen, botten, de huid en de gewrichten

In kraakbeen, pezen, botten, de huid en de gewrichten daar is collageen goed voor. Het wordt in iets mindere mate ook wel aangetroffen in de slagaders, spieren en bepaalde organen, zoals bijvoorbeeld je lever en longen. Het houdt bindweefsel goed bij elkaar. Biedt daardoor ook de juiste stevigheid en daarom willen veel mensen genoeg collageen uit hun gezonde voeding halen wat verstandig is.