Kunnen vrouwen ook droog trainen?

Voor vrouwen werkt droog trainen op precies dezelfde manier als dat bij mannen het geval is. Ook vrouwen kunnen door een combinatie van krachttraining en cardio training over een bepaalde periode een droog lichaam krijgen.

Vrouwen hoger vetpercentage

droog trainen vrouwenVrouwen hebben van nature een hoger vetpercentage dan mannen, dus het is voor vrouwen wel lastiger om het vetpercentage even laag te krijgen als bij een man. Echter hebben vrouwen van nature vaak ook niet het doel om er even droog als een man uit te zien. Zo is spieropbouw voor een vrouw ook lastiger dan voor een man door een verschil in hormoonhuishouding. Mannen maken meer testosteron aan, wat een bevorderende werking heeft op spiergroei.

Droog trainen voor vrouwen goed mogelijk

Vrouwen kunnen hun vetpercentage dus wel op dezelfde manier verlagen als een man.  Het droog trainen voor vrouwen is heel populair. Door veel te trainen verbrandt een vrouw meer energie dan dat ze binnenkrijgt, waardoor opgeslagen vet in het lichaam wordt afgebroken. Wanneer dit lang genoeg wordt volgehouden, zal een significante afname van het vetpercentage het gevolg zijn. Dit kan zowel door middel van krachttraining als cardio training.

Vrouwen hebben nog weleens de neiging om krachttraining te vermijden, omdat ze geen grote spieren willen kweken. Door het gebrek aan testosteron gaat de spiergroei echter niet zo snel en kunnen vrouwen dus het beste een combinatie van beiden gebruiken. Cardio training verbrandt het vet en krachttraining zorgt ervoor dat er een mooie definitie van de juiste spieren zichtbaar wordt. De verhouding waarin je beide typen trainingen kan doen hangt dan enigszins af van het doel dat je hebt.