Naast dat het huwelijk een hele hoop geregel is komt daar ook nog eens bij dat het geen goedkoop grapje is. Een bruiloft is over het algemeen zo’n €15000,-. Dat bedrag hoest je niet zomaar even iedere dag op om een feest te vieren en dus is een bruiloft echt een unieke gelegenheid, waarvan u wilt dat het precies zo is en verloopt als jullie willen. Toch is het geen eis dat een bruiloft €15000,- kost en vallen daar heel wat euro’s af te schrapen. In dit artikel worden jullie zoveel mogelijk wegwijs gemaakt in het besparen op de dag van jullie leven.

Nog steeds een leuke dag

Dat een bruiloft (ver) onder de €15000,- uitkomt qua kosten betekent nog niet dat het geen fantastische dag kan zijn. Geld zegt namelijk niks over hoe leuk iets is. Het gaat voornamelijk om de sfeer die er in de lucht hangt tijdens de bruiloft en nee, ook daarvoor hoeft niet veel geld neergelegd te worden.

trouwplannen

Zo denken vele mensen bij de locatie tijdens het bruiloft plannen al aan een prachtig mooi, groot gebouw vol versiering en met alles erop en eraan, terwijl het bij jullie thuis ook gewoon heel gezellig kan zijn. Uiteraard kan dit lastig worden aangezien het huis waarschijnlijk al heel snel te klein is voor het aantal gasten dat uitgenodigd is.

Jullie kunnen eventueel bij een kennis aankloppen die een groter huis hebben of een grote schuur bijvoorbeeld. Misschien dat jullie dit onbeleefd of ongemakkelijk vinden om te vragen, dus jullie zouden er eventueel een geldbedrag tegenover kunnen zetten, wat waarschijnlijk wel goedkoper is dan een ‘echte’ locatie huren. Met eventuele versiering kan het al net zo gezellig worden.

Geld besparen op het eten

Ook het eten hoeft niet per se super luxe te zijn. Desnoods kunnen er wederom wat kennissen opgetrommeld worden om samen gezellig te koken. Met een heel groot gezelschap wordt dit wel een zware taak, dus jullie zouden eventueel ook gewoon een goedkopere catering kunnen bestellen. Het hoeft niet allemaal het beste van het beste te zijn en het gaat voornamelijk om de gasten die er zijn. Als iedereen gewoon gezellig doet met elkaar en praat met elkaar dan is er een goede sfeer en maakt het niet uit hoeveel geld alles gekost heeft.

De trouwjurk is meer een persoonlijk dingetje en hier kan ook flink op gespaard worden door goed te zoeken en gewoon een goedkope jurk uit te kiezen. Het kan even zoekwerk kosten maar uiteindelijk valt het vast te vinden. Als het echt niet anders kan kunt u een jurk huren wat waarschijnlijk goedkoper is dan kopen of u kunt het weer lenen van iemand anders (tegen betaling).

Hopelijk weten jullie nu wat beter hoe er op verschillende fronten bespaard kan worden bij een bruiloft. Hopelijk hebben jullie een soepele voorbereiding en ook een hele fijne dag.