Facelift, een ingreep die rimpels kan verminderen

Het belangrijkste onderdeel van iemand is natuurlijk het innerlijk. Schoonheid zit van binnenin wordt wel eens gezegd. Toch willen veel mensen er ook van buiten leuk uitzien.

Wanneer iemand ouder wordt, dan is het natuurlijk logisch dat hier bepaalde tekenen zichtbaar van worden in het uiterlijk. Zo zijn rimpels in het gelaat daar bijvoorbeeld een voorbeeld van. Dit is het gene wat veel mensen het meeste stoort, omdat dit direct zichtbaar is voor de buitenwereld.

Veel middeltjes beschikbaar om rimpels te verminderen

oogleden corrigerenAls we naar de commercials op de televisie kijken, zijn er ook veel verschillende middeltjes beschikbaar voor mensen die hun rimpels graag zien verdwijnen. Er zijn ook drastischere maatregelen om de rimpels in het gezicht aan te pakken. Sommige mensen zoeken hun heil in de plastische chirurgie, bijvoorbeeld een facelift om de rimpels in het gehele gezicht aan te pakken of een ooglidcorrectie om enkel het gebied rond de ogen aan te pakken. Dit zijn natuurlijk wel operatieve ingrepen, welke niet zonder risico zijn.

Arts (chirurg) voert deze ingrepen uit

Deze ingrepen worden uitgevoerd door een arts die zich heeft gespecialiseerd in plastische chirurgie. Of eigenlijk cosmetische chirurgie. Het doel is om er mooier uit te komen te zien in de meeste gevallen. Vroeger werd plastische chirurgie ingezet om bijvoorbeeld wonen die soldaten hadden opgelopen tijdens de oorlog te herstellen, dit om soldaten een beter leven te geven en er weer enigszins normaal uit te zien. Tegenwoordig worden deze ingrepen in de plastische chirurgie voornamelijk gebruikt voor cosmetische redenen, bijvoorbeeld dus om rimpels in het gezicht te verminderen. Er zijn echter nog vele andere ingrepen beschikbaar.

Er kunnen ook medische redenen zijn om bijvoorbeeld een ooglidcorrectie uit te laten voeren. Sommige mensen hebben hangende oogleden die het zicht belemmeren. Ze kunnen dus niet goed zien doordat de oogleden zijn gaan hangen. In dit soort gevallen kan er dus ook een medische oorzaak zijn om een dergelijke ingreep uit te laten voeren. In veel gevallen heeft het echter een cosmetische achtergrond.