Alle vrijheid na het halen van je rijbewijs? Zo vind je een goede rijschool

Als je nog jong bent dan zijn er natuurlijk veel leuke dingen te doen. Je kunt met vrienden naar een festival, een road trip maken door Europa of gaan shoppen in een andere stad. Maar voor al deze dingen moet je natuurlijk wel in het bezit zijn van een rijbewijs. Als je dat rijbewijs eenmaal in je zak hebt zitten, is het natuurlijk goed toeven.

Je kunt overal naartoe gaan waar je maar wilt. Misschien heb je dan nog wel geen eigen auto in je bezit, maar je kunt die van je ouders misschien wel gewoon lenen. Voordat het zover is, moet je natuurlijk eerst gaan lessen en dat doe je bij rijschool wtf utrecht. Lees er hier meer over.

Hoeveel rijlessen heb je nodig?

Wanneer je rijlessen wilt gaan volgen is het een goed idee om eens rond te vragen bij vrienden en familie. Er is vast iemand in je omgeving die recentelijk zijn of haar rijbewijs heeft gehaald. Dat is een goed startpunt. Maar het blijft natuurlijk een persoonlijke keuze. Vaak zie je dat rijscholen relatief klein zijn, de eigenaar is ook de instructeur en het is dus heel erg persoonlijk. Vraag daarom altijd eerst een proefles aan.

Als de sfeer in de auto goed bevalt is het tijd om een beslissing te nemen. Tijdens die proefles kan de instructeur vaak ook goed inschatten hoeveel rijlessen je ongeveer nodig zult hebben. Ergens tussen de 25 – 40 lessen is zo ongeveer het gemiddelde. Je kunt vaak een pakket afsluiten en koopt de rijlessen dan van te voren in bij de rijschool. Dat scheelt flink wat centjes. Een rijbewijs met automaat is overigens ook een optie. Het nadeel daarvan is dat je dan alleen een automaat mag besturen.

Krijg je een uur les of maar 50 minuten?

Iets waar je zeker rekening mee moet houden als je rijscholen met elkaar gaat vergelijken is hoeveel tijd je precies les krijgt. Het komt namelijk redelijk vaak voor dat rijscholen lesuren aanbieden van 50 minuten in plaats van 60 minuten. Dat is op zich niet erg, maar het is wel belangrijk dat je hier rekening mee blijft houden. Zo kun je een eerlijke vergelijking maken.